Pop Art Festival: Kolektivna izložba “Novi talasi 2” održat će se u četvrtak u BKC-u

Pop Art Festival i ove godine kreira prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije, te će tako u četvrtak, 21. septembra, s početkom u 20 sati u Bosanskom kulturnom centru biti otvorena kolektivna izložba “Novi talasi 2”.

Nakon otvorenog poziva koji je prethodio konačnoj selekciji i prema odluci stručnog žirija kojeg čine: prošlogodišnja pobjednica Alma Gačanin, Irfan Hošić i Bojan Stojčić – odabrano je pet umjetnica čiji će radovi biti predstavljeni u sklopu ove izložbe.

Njihova imena su: Danijela Mihić, Kasja Jerlagić, Katarina Gotić, Katarina Aćimović i Saša Tatić, a kustosica izložbe je Adna Muslija.

Pobjednica konkursa i dobitnica novčane stimulacije u iznosu od 1.000 KM te samostalne izložbe u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto bit će proglašena na otvorenju izložbe.

Dizajn postera izložbe potpisuje Amar Zahiragić, u saradnji sa Mirzom Čizmićem.

Istog dana, s početkom u 18 sati u BKC-u, također će biti održana i panel diskusija “Alternativni prostori i princip samoorganizacije u BiH kao generatori nezavisne umjetničke scene” , a o toj temi govorit će: Lidija Drakulić iz UNSA Geto/DKC Incel, Nikola Ostojić iz DKC Sarajevo i Nikola Rončevića iz OKC Abrašević.

Podsjećamo, ulaznice za projekciju filma “Fugitive”, koja će biti upriličena 22. septembra u BKC-u, mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba.

Pop Art Festival održava se u Bosanskom kulturnom centru do 23. septembra.

Radio AS