Porodična zabava u Pionirskoj dolini u subotu: Proslava za kraj školske godine

Ove subote, 8. juni, u Pionirskoj dolini sve posjetitelje očekuje porodična zabava kojom se slavi kraj školske godine.

Organizatori zabave najavljuju da će ove subote Pionirska dolina postati “Raspjevana pionirska dolina” kako bi proslavili školske godine i početak ljetnog raspusta i godišnjih odmora.

U 10:00 sati počinje petosatni koncert na kojem će se svojim najljepšim pjesmama i talentima predstaviti djeca i mladi i to dječiji horovi i orkestri: Udruženja Oaza, “Mali slavuji”, OŠ”Nafija Sarajlić”, Udruženja “Zdravo živi/sretno stari”, a tu su i svima dobro poznati Frtutma bend, naravno i neizostavni nasljednici sarajevske pop rock scene – Pop Rock škola, brojni solisti. Za dobru zabavu na koncertu pobrinut će se i Aldin Tucić.

“Međutim osim dobre pjesme mnoštvo poklona, slatkiša, nagrada, delikatesa, grickalica, dobrih napitaka čeka vas sve koji dođete u subotu u Pionirsku dolinu, jer s nama su najbolji prijatelji- najpoznatije firme- BH Telecom, Konzum, Klas dd, Nelt, Grand kafa, Dukata i mnogi drugi koji su tu da vas usreće svojim darovima”, poručuju iz Pionirske doline.

Poziv posebno ide za sve roditelje, brace i seke koji imaju bebe koje pužu jer Konzum i Mercator organizuju puzijadu – Lumpijadu, a najbrže svakako očekuju vrijedne nagrade.

“Preduzeće Park pobrinulo se da zajedno ljetu poklonimo prvi najveći cvijet u Pionirskoj dolini, a sadit ćemo ga zajedno draga djeco, stoga pripremite odmorne ruke, ali i maštu jer ćemo osim cvijeća imati i mini koloniju, a najljepši crteži bit će bogato nagrađeni. To nije sve u najvećem eko kutku preduzeća Park upoznat ćemo i vrijedne tete gliste iz Kalifornije, koje će iz Parkovog rasadnika doći da nam proizvedu dobro poznati lumbrihumus. Učit ćemo od čega napraviti hranu za biljke”, navode dalje.

Likovna kolonija Udruženja Zdravo živi/ sretno stari bit će i ovaj put na događaja. U već poznatim drvenim kućicama čekat će vas i pregršt poklona prijatelja od BH Telecoma, Nelta, Klasa, Grand kafe, Dukata.

“Tako ćete doći i do najraspjevanije scene u Sarajevu, na centralno platou Pionirske doline na kojoj prva pjesma počinje u 10:00 sati a posljednja neće bit otpjevana prije 15:00, naravno feštu možemo nastaviti i dalje, jer ljeto je, a Pionirska dolina radi sve do 20:30 sati. Kada pojedete sve slatkiše kojih će biti mnoštvo i uz muziku nastavite dalje obavezno svratište do Dječije scene Sarajevo jer tamo vas čeka najbolja adrenalinska zabava i najspretniji članovi GSS-a gdje možete uživati zip-lineu i zabavi u prirodi”, kažu iz Pionirske doline.

Tu će biti i medicinari i ljekari sarajevskog Zavoda za hitnu medicinu pomoć KS. Kompletna zabava je poklon preduzeća Park, Pionirske doline i njihovih prijatelja odnosno društveno odgovornih kompanija i udruženja, pa cijene ulaznica u Pionirsku doline neće biti povećane.

Radio AS

Odgovori