Potpisan notarski ugovor za stanove 15 pripadnika boračke populacije

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas notarski ugovor za 15 pripadnika boračke populacije sa područja KS koji će useliti u stanove u Vogošći. Radi se o stanovima koji će biti dodijeljeni korisnicima na području lokaliteta Rosulje, stambeni objekat E.

Na taj način je nastavljena implementacija programskih ciljeva ovog Ministarstva. Za realizaciju ovog ugovora u Budžetu KS osigurano je ukupno 1.255.428,50 KM iz kapitalnih investicija (kreditno zaduženje KS), od čega je očekivana obaveza Ministarstva 1.185.258 KM, dok preostali dio troškova u iznosu od 70.170,50 KM snose krajnji korisnici.

Skupština Kantona Sarajevo prethodno je na 45. Radnoj sjednici potvrdila kupovinu ovih stanova.

Pomenuti stanovi bit će dodijeljeni pripadnicima boračke populacije i to: za roditelje šehida, poginulih boraca – branitelja dva stana, ratnim vojnim invalidima pet stanova, dok će suprugama šehida, poginulih boraca – branitelja biti dodijeljeno osam stanova.

Današnjim potpisivanjem notarskog ugovora finalizirana je kupnja za ukupno 83 pripadnika boračke populacije u 2021. godini, što predstavlja najveći broj kupljenih stanova u jednoj godini otkako postoji ovo Ministarstvo.

Radio AS