Potpisan sporazum o nabavci i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i predstavnik firme „Senigor“ Sadat Begić potpisali su danas Okvirni sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2023. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 1.650.000 KM.

Ministar Osmanović, nakon potpisivanja istakao je kako Ministarstvo za boračka pitanja KS i ove godine nastavlja stambeno zbrinjavanje svojih pripadnika.

“Drago mi je da smo i u 2023. godini uspjeli da zaključimo ovaj projekat, kojim ćemo olakšati stambeno zbrinjavanje za branitelje koji su zadužili Bosnu i Hercegovinu. Iskreno se nadam da smo zajednički barem malo olakšali prevazilaženje ove problematike za naše korisnike, tačnije za njih otprilike 320, koji će biti obuhvaćeni ovim sporazumom. Naš partner je i ove godine firma „Senigor“, s kojom imamo odličnu saradnju već duži vremenski period, a očekujemo i da krajnji korisnici budu zadovoljni pruženom uslugom”, poručio je ministar Osmanović.

U narednom periodu pristupit će se potpisivanju ugovora sa pripadnicima braniteljske populacije, koji su ostvarili pravo na ovaj vid pomoći u skladu sa zakonom. Rok za isporuku građevinskog materijala po osnovu zaključenih posebnih ugovora sa korisnicima jeste 30 dana, a rok isporuke cjelokupnog materijala je najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

Radio AS