Potpisan Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u naselju Buča Potok

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović danas je sa predstavnikom Općine Novi Grad Sarajevo potpisala Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u ulici Nusreta Prohića broj 45 u naselju Buča Potok. 

U skladu sa potpisanim Sporazumom, Ministarstvo će osigurati iznos od 500.000 KM za potpunu rekonstrukciju 12 stambenih jedinica za unesrećene porodice, dok će Općina samostalno ili u saradnji sa Gradskom upravom osigurati preostali dio sredstava.

“Potpisanim Sporazumom Ministarstvo kao sufinansijer obezbjeđuje značajna finansijska sredstva za rekonstrukciju stambenih jedinica koje su izgorjele u požaru u naselju Buča Potok, kako bi se porodice u što kraćem vremenskom roku mogle vratiti u svoje domove. Ova aktivnost je rezultat višemjesečne kontinuirane saradnje nadležnih organa u cilju rješavanja ovog problema”, istakla je ministrica Prvulović.

Potpisivanju Sporazuma je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, koji je istakao potpisani Sporazum kao primjer kvalitetne saradnje između različitih nivoa vlasti.

“Općina Novi Grad Sarajevo je također sufinansijer i implementator aktivnosti za rekonstrukciju stambenih jedinica koje su uništene u požaru. Ukupna procijenjena vrijednost cjelokupne rekonstrukcije iznosi 1.000.000 KM te su ovim Sporazumom predviđene sve obaveze Općine i Ministarstva, kako bi se što prije izvršila sanacija stambenih jedinica”, izjavio je predsjedavajući Selimbegović.

Radio AS