Predstava “Leptir” 31. marta u Dječijoj kući, ulaz slobodan

U Dječijoj kući u četvrtak, 31. marta 2023. godine u 19:30 sati, odigrat će se predstava “Leptir”, u okviru Projekta “Pozorište na kućnoj adresi”, koji sprovode Općina Novo Sarajevo, Međunarodni centar i Narodno pozorište Sarajevo.

Dramska predstava “Leptir” rađena je prema tekstu Aleksandra Radunovića, a režiju potpisuje Emir Kapetanović.

Ovaj, tako reći, školski primjer drame, daje glumcu mogućnost da svoja glumačka umijeća iznese u prvi plan. Bez mnogo vanjskih sredstava, prevelike scenografije i bez mnogo korekcija šminke i maske stavljajući u prvi plan emociju.

Tekst govori o otuđenosti unutar porodice, usljed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica. Problem ljudi se desio, jer su predugo bili u tišini. Kada su progovorili, progovorili su jezikom kojim se nisu međusobno mogli da razumiju. Danas porodica, kao institucija, doživljava krizu. Porodica je ugrožena i devastirana. Ova predstava je upozorenje svima da postanu svjesni šta se može desiti ako porodica ne komunicira.

Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije. Stoga su ovakve predstave danas potrebnije, nego ikada ranije.

U predstavi igraju Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.

Ulaz je slobodan!

Radio AS