Predstava “Milka i Neđo” na sceni Bosanskog kulturnog centra

Komedija “Milka i Neđo”, reditelja Aleksandra Pejakovića, nastala po televizijskoj seriji “Dobro jutro, komšija”, biće izvedena 20. februara u JU Bosanski kulturi centar KS.

Uloge tumače Radenka Ševo i Željko Kasap, a riječ je o autorskom projektu tih akademskih glumaca, nastalom u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta. 

Popularni likovi Milka i Neđo nastavljaju da plove bračnim vodama, a ovaj put, umjesto na tv ekranima, naći će se na pozorišnoj sceni u neobičnim okolnostima. “Sreća ih je napokon pogledala”, dobili su na lutriji, te razmatraju da li je, između ostalog, i kupovina diploma sinu, snahi i unuku jedan od najboljih načina na koji bi mogli uložiti dobijeni novac.

Predstava oslikava i ismijava društvene anomalije i neuređenost sistema, poput kupovine radnog mjesta, odlaska kod doktora sa punim kesama i kovertom u lijevom džepu, ali i mentalitet ovdašnjih ljudi koji skloni tome.

Glumac Željko Kasap navodi da je pet minuta smijeha kao četrdeset i pet minuta teretane.

“Dođete ovdje, pogledate za sat i dvadeset minuta našu predstavu, od toga je sat dobrog smijeha, i ne trebate da idete u teretanu mjesec dana”, kaže Kasap.

Ova komedija je do sada odigrana u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, a u proteklih više od godinu dana, koliko do sada traje život ove predstave, imala je 68 izvođenja, te sa više od deset hiljada gledalaca obara rekorde gledanosti.

Glumica Radenka Ševo navela je da su crtice iz života Milke i Neđe naša svakodnevica i da je za uspjeh ove serije, a i predstave, zaslužna autentičnost i to što se u njoj svako može prepoznati, saopšteno je iz BKC-a Kantona Sarajevo.

Radio AS