Predstava “Prah” u Centru za kulturu Sarajevo 29. marta

U utorak, 29. marta, ljubitelji pozorišta moći će uživati u sjajnim kreacijama Gordane Boban i Mirsada Tuke u predstavi ”Prah”.

Drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu.

Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca.

Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografija i kostimografija Adisa Vatreš, muzika Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik. Režiju potpisuje Miralem Zubčević a sve u koprodukciji CKM-a i Altteatra.

Predstava počinje u 19:30 sati. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni CKM po cijeni od 10 KM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu.

Karte možete i rezervirati. Rezervacije ulaznica možete izvršiti na broj 033 232 595 ili putem naše web stranice centarkulture.ba

Radio AS