Predstava “Sarajevo Feeling” će biti odigrana 21. i 22. aprila na sceni SARTR-a

U četvrtak, 21. i petak, 22. aprila, s početkom u 20 sati će u Sarajevskom ratnom teatru biti izvedena predstava “Sarajevo Feeling”.

Tekst Almira Bašovića na scenu SARTR-a postavlja Thomas Steyaert, a u kreaciji i izvedbi Snežane Bogićević, Maje Salkić, Jasenka Pašića, Davora Sabe, Adnana Krese, Amara Selimovića, Igora Skvarice, Kemala Rizvanovića, Lidije Kordić, Ivone Baković i Hane Zrno.

Dramaturgiju predstave potpisuje Nejra Babić, kostimografiju Lejla Hodžić, scenografiju Monika Močević, a dizajn postera Dragomir Križić.

Drama “Sarajevo Feeling” bavi se generacijom rođenom početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, generacijom koja je ratom gotovo izbrisana. Mladi ljudi iz čina u čin osluškuju kako dolazi rat i narušava im ustanovljene odnose. “Sarajevo Feeling” jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost i ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste.

Predstava se realizira u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Scene MESS. Ulaznice je moguće rezervirati putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Facebook ili Instagram stranice SARTR-a.

Radio AS