Predstava “Sljedeći” autora Terenca McNallya na sceni CKM

Predstava “Sljedeći” autora Terenca McNallya, na teatarskoj sceni CKM, biće odigrana u subotu, 9. marta, s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i govori o simpatičnom samcu, čiji život poremeti vojni poziv za pregled, a kojeg igra prvak Narodnog pozorišta Sarajevo, glumac Mirvad Kurić.

Tokom predstave pune samorazotkrivanja, kroz duhovite dijaloge vode nas Mirvad Kurić i Mona Muratović, sa pitanjem ko je od nas “Sljedeći”.

Reditelj predstave Miralem Zubčević dao je svoj osvrt na predstavu: “Živimo u vremenu kada se na planetarnom planu vrše mobilizacije, čak i žena. Ovaj tekst na tragikomičan način govori o mobilizaciji jednog urbanog nesrećnika, koji po nikakvim rezonima nije za vojsku. Ali, ko te pita? Nećeš ti u rat, ali rat hoće tebe. Pisac, a ne ja, odlučio je da ovaj komad završava happy endom.”

Reditelj predstave; Miralem Zubčević, igraju; Mirvad Kurić i Mona Muratović, scenografija i izrada plakata; Admir Halilović, inspicijent; Adna Prolaz, tehnička realizacija; Džemal Karkelja.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se nabaviti putem portala Kupikartu.ba.

Radio AS