Premijer Uk obišao teren: Ubrzati realizaciju kapitalnih investicija na Šipu

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predstavnici Zavoda za planiranje razvoja, Direkcije za ceste, Ministarstva saobraćaja KS i izvođača radova danas su posjetili lokalitet Šipa, gdje su razgovarali o ubrzanju realizacije više projekata na ovoj lokaciji.

“Danas je sazvan ovaj terenski sastanak, a povod je ubrzavanje i rješavanje aktuelnih izazova u infrastrukturi u Kantonu Sarajevo, konkretno vezanih za izgradnju tunela Kobilja Glava, saobraćajnice za IT park i ucjevljenje potoka Sušica”, objasnio je premijer Uk. 

Kako je rekao, na sastanak su pozvani svi donosioci odluka vezanih za ove projekte, koji su tokom obilaska terena donijeli nekoliko zaključaka, kako bi ubrzali proces kapitalnih investicija.

“Opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo je da se što prije rješavaju saobraćajni izazovi, kao i oni vezani za gradski park planiran na ovoj lokaciji. Za to postoji dobra volja sa svih strana. Iskreno se nadam da će mali zastoj koji smo imali u prethodnim mjesecima biti otkočen, kako bi nastavili intenzitetom kojim je planirano”, naveo je premijer Uk.

Radio AS