Program “Hyde Park” počinje danas u OC Skenderija

U okviru 6. Internacionalnog art festivala “Grad” od danas  do 15. septembra realizirat će se program pod nazivom “Hyde Park” u OC Skenderija.

U sklopu programa “Hyde Park”, koji koordinira Lejla Alimanović, učestvovat će gosti različitih profesija i generacija, a koji su vlastitim samodoprinosom grad učinili i čine urbanijim i humanijim mjestom za život.

Prvog dana programa “Hyde Parka” danas u 18 sati govorit će Ljubo Pavlović – bubnjar, pisac, ali i rukovodilac poslovne aktivnosti Doma mladih, u periodu osamdesetih godina prošlog vijeka. 

Festival “Grad”, koji se ove godine održava pod motom “Urban samo/do/prinos”, poziva sve zainteresirane građane Sarajeva, svih uzrasta i profesija, da se, u programu osmišljenom po uzoru na poznati londonski Hyde Park, slobodno i javno izraze o vlastitom urbanom samo/do/prinosu, da prenesu iskustva i probleme sa kojim se susreću pri naporima da grad učine kvalitetnijim za život, te da iznesu vlastite vizije mogućnosti budućnosti, saopšteno je iz Festivala “Grad”.

Radio AS