Pucnjava u sarajevskom naselju Pofalići, ubijena jedna osoba, poznat identitet ubijenog

U pucnjavi koja se danas desila u Sarajevo ubijen je Kenin Lukač, nezvanično saznaje Klix.ba. Lukač je dobar prijatelj Mehmeda Ramića, koji je također nedavno ubijen u Sarajevu.

Podsjetimo, Ramić je ubijen sredinom decembra prošle godine u Sarajevu nakon okršaja u centru grada i razmjene pucnjeva iz vatrenog oružja.

Večerašnje ubistvo se desilo u ulici Ruđera Boškovića. Na licu mjesta su snažne policijske snage a pristižu i prijatelji ubijenog.

MUP Kantona Sarajevo je oko 16.50 sati obaviješten da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na području općine Novo Sarajevo, te su izlaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli jedno beživotno tijelo.

Prve informacije ukazuju da je izvršeno krivično djelo “Ubistvo” od strane nepoznatog izvršioca, rečeno je za Klix.ba iz MUP-a KS.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem. Više informacija će biti poznato nakon što uviđaj bude završen, a policija poduzima intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

klix.ba

Radio AS