Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju saobraćajnice kod trolejbuskog depoa

Od danas je otvoren postupak javne nabavke za projekt rekonstrukcije VIII transverzale, odnosno saobraćajnice u ulici Majdanska. Pored nje, istom javnom nabavkom, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Sulejmana Efendije Musića, desnog kraka koji se spaja na Majdansku.

Majdanskom svakodnevno, pored automobila, saobraćaju i trolejbusi pri ulasku i izlasku iz trolejbuskog depoa, a trenutno se nalazi u lošem stanju. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija obje saobraćajnice i to 650 metara u Majdanskoj, a 435 metara u ulici Sulejmana Efendije Musića.

Na ovim saobraćajnicima bit će postavljena tri sloja asfalta i time će se dodatno obezbijediti sigurnost i unaprijediti kvalitet za dugoročno trajanje saobraćajnice, posebno kada je riječ o Majdanskoj, kako više ne bi bila izložena povremenim obnavljanjem određenih dijelova kao što je to bio slučaj u nekim ranijim godinama. 

Vrijednost javne nabavke je 2.457.000 KM sa PDV-om od čega Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvaja 1,9 miliona KM, a Općina Novi Grad 557.000 KM.

Radio AS