Sa sarajevskog aerodroma otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul

Zbog guste magle koja se nadvila nad Sarajevom, Međunarodni aerodrom prinuđen je na otkazivanje letova, kao i prolongiranje dok se ne steknu uslovi za letenje.

Zbog loših vremenskih uslova uzrokovanih maglom, jutros su otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul, potvrdili su nam sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su istakli, prema informacijama njihove meteo-službe, u toku dana bi trebalo doći do poboljšanja vremenskih uslova, pa će od toga zavisiti i realizacija letova planiranih današnjim redom letenja.

Podsjetit ćemo, također, otkazani su letovi koji su i sinoć sa Sarajevskog aerodroma trebali da idu prema Zagrebu, Beču i Istanbulu. Također, otkazani su i dolazni letovi iz Beča, Istanbula i Zagreba.

Inače, ovog jutra je indeks kvalitete zraka 212 i smatra se vrlo nezdravim. Koncentracija PM2,5 u Sarajevu jutros u šest sati je 31,4 puta veća nego što to preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Visoki nivoi tih zagađivača mogu uzrokovati respiratorne probleme, kardiovaskularne bolesti i druge zdravstvene komplikacije.

Radio AS