Sarajevo će dobiti turističku karticu kakvu imaju svjetske metropole

Sarajevo će se uskoro pridružiti svjetskim metropolama koje imaju sveobuhvatne pakete ponude za svoje posjetioce uvezane kroz jednu uslugu i jednu karticu.

Riječ je o ideji tima “Sarajevo Card”, koji svoju platformu planiraju predstaviti ovog mjeseca, a koju su vrijedno razvijali sa svojim partnerima skoro dvije godine. 

Paket će uključivati noćenje u hotelima, transport, razne popuste na hranu i pića u restoranima, popuste na ulaznice za muzeje, vožnju žičarom, kao i druge benefite kod njihovih partnera. 

“Proizvod je inovativan i jedinstven na našem tržištu jer spaja dvije velike privredne grane IT sektor i turizam. Ključna stvar kod kartice pored toga što turistima štedi novac, štedi i ono najviše što vrijedi, a to je vrijeme. Cijeli naš projekt je u online formi i to je također prednost koju drugi nemaju. Ponosna sam na činjenicu da smo u najgore moguće doba pandemije, zatvorenih granica, zabrane putovanja, smogli snage i hrabrosti, kada su svi okrenuli leđa turizmu, da sa svojim timom pokrenemo i kreiramo jedan novi jedinstveni turistički proizvod koji turistima nudi kompletnu uslugu na jednom mjestu”, istakla je Nađa Huseinbegović, djevojka na čelu tima koji je kreirao ovaj novi turistički proizvod. 

tvsa.ba

Radio AS