Sarajevo: Nezaposleni će od sutra moći koristiti javni prevoz isključivo uz elektronske kartice

Nezaposlene osobe će od sutra moći isključivo koristiti elektronske kartice, umjesto iskaznica za javni prevoz u Sarajevu, saopštili su iz KJKP GRAS.

Napomenuli su da će sutra početi i prodaja mjesečnih kupona za februar za radnike, nezaposlene, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

Učenike osnovnih i srednjih škola i redovne studente su obavijestili da mogu izvršiti dopunu elektronskih kartica za februar po važećem cjenovniku. Dopunu elektronskih kartica za prijevoz mogu izvršiti na GRAS-ovim prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići.

Penzionerima su ukazali da će dopuna elektronskih kartica za jedan ili dva mjesec početi trećeg februara i da će dopuna trajati do 10. febraura. Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići. Uz elektronsku karticu potrebno je donijeti i posljednji ček od penzije.

U GRAS-u su podsjetili nezaposlene osobe da će od sljedećeg mjeseca, umjesto iskaznica za prevoz, moći koristiti isključivo elektronske kartice. Nezaposlene osobe su obavezne izvršiti dopunu elektronskih kartica na jednom od prodajnih mjesta, a uz elektronsku karticu potrebno je donijeti dokaz o redovnom javljanju Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice su obavezni da prilikom svakog ulaska u vozilo izvrše validaciju svoje vožnje, odnosno da karticu prislone na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 10. februara radit će produženo od 7 do 16:30 sati, a od 13. februara do kraja mjeseca od 7 do 15 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7 do 15 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 4. februara, radit će od 8 do 13:30 sati, saopštili su iz KJKP GRAS.

Radio AS