Sarajevski učenici u humanitarnoj akciji za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji

U proteklim danima učenici i učenice srednjih škola u Kantonu Sarajevo odazvali su se pozivu da poklone dio svog vremena u akcijama volontiranja u Udruženju “Pomozi.ba” i Centru “Safet Zajko”.

Učenici u Kantonu Sarajevo imaju predviđene sate društveno-korisnog učenja i ovo je sada najbolji način da služe dobru.

Akciju koordinira Zajednica srednjih škola Kantona Sarajevo.

“Naši učenici i učenice su ponos svih nas. Dajem im izraze zahvalnosti, ljubavi i poštovanja, kako za njih tako i za njihove profesore i profesorice. Zahvalna sam direktorima i direktoricama srednjih škola za nesebičan doprinos u humanitarnoj akciji za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji”, rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Podsjećamo da su i dvojica učenika Osnovne škole “Skender Kulenović” dala svoj doprinos tako što su skupili novac prodajući čaj.

Učenici Gimnazije Dobrinja jučer su volontirali u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” i pomagali u pakovanju humanitarne pomoći za Tursku i Siriju u organizaciji Civilne zaštite Novi Grad. Prethodne sedmice također su organizovali akciju prikupljanja pomoći djeci Sirije i Turske, a na istu su se roditelji, učenici, radnici i prijatelji JU Gimnazija Dobrinja veoma rado odazvali.

Također, Udruženje “Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo” organizovalo je akciju prikupljanja pomoći, a škole su stavile na raspolaganje školske prostore.

“Nadamo se da će ova solidarnost i naše zalaganje barem malo olakšati brige i ublažiti tugu naroda u Turskoj i Siriji”, dodala je ministrica Hota-Muminović.

Radio AS