Sindikat odgoja i obrazovanja KS traži reakciju ministarstva kako ne bi došlo do “beogradskog scenarija”

Zbog javnog događaja na Trgu “Susan Sontag” u ulicama oko Narodnog pozorišta u Sarajevu sutra u noćnim satima biće na snazi potpuna obustava saobraćaja

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Narodnom pozorištu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u subotu, 6. maja 2023. godine, u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, radi izvođenja javnog događaja na Trgu “Susan Sontag”.

Tog dana će u terminu od 19:30 do 22:00 sata na snazi biti potpuna obustava saobraćaja, i to na dijelu raskrsnice ulice Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva, te na dijelu raskrsnice ulice Obala Kulina bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita.

Saobraćajnica Ćemaluša će se za vrijeme izmjene režima saobraćaja privremeno pretvoriti u jednosmjernu, uz zabranu parkiranja u njoj.

Alternativni pravci kretnja na dijelu potpune obustave saobraćaja biće saobraćajnice koje se ukrštaju sa obustavljenom saobraćajnicom.

Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini “Narodnog pozorišta” za vrijeme izmjene režima saobraćaja biće dislociran na prvi susjedni štand koji nije obuhvaćen ovim izmjenama.

U periodu potpune obustave, saobraćaj će u ovim terminima regulisati pripadnici MUP-a KS.

Radio AS