Sindikat radnika u zdravstvu u KS za 23. januar najavio polusatni štrajk upozorenja

Foto: Arhiv

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je za ponedjeljak, 23. januar, polusatni štrajk upozorenja koji će biti realiziran u vrijeme pauze u svim osnovnim sindikalnim organizacijama. Članovi tog sindikata tada će izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Sindikata, Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je Odluku o organizovanju polusatnog štrajka upozorenja na sjednici 29.12.2022. godine, nakon neuspjelog postupka mirenja sa Vladom Kantona Sarajevo, a s ciljem zaštite dostojanstva radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i postizanja dogovora o dopuni i usaglašavanju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo te radi usaglašavanja neto satnice sa porastom troškova života.

“Shodno navedenoj odluci, polusatni štrajk upozorenja bit će održan 23.01.2023. godine, u vrijeme pauze, u toku radnog dana, u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata u vrijeme pauze u toku radnog dana izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni”, navode iz Sindikata. 

Radio AS