Sindikat-Vlada KS: Počeli pregovori o novom Kolektivnom ugovoru

U Kantonu Sarajevo danas su zvanično počeli pregovori pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo o usaglašavanju teksta novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo.

Predstavnici Sindikata istakli su da je baza pregovora važeći Kolektivni ugovor, da neće dozvoliti umanjenje stečenih prava, te da se nadaju da će se neka druga pitanja novim kolektivnim ugovorom riješiti i poboljšati, prvenstveno kada se radi o povećanju koeficijenta za obračun plaća.

Novi sastanak zakazan je za 14. april, do kada će biti razmijenjena neophodna dokumentacija i informacije radi lakše i brže dinamike pregovora, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika KS. 

Sastanku su prisustvovali ministri pravde i uprave Darja Softić Kadenić, rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica Ivana Prvulović, finansija Davor Čičić i unutrašnjih oslova Admir Katica u ime Vlade Kantona Sarajevo, a u ime Sindikata prisutni su bili predsjednik Sindikata Elvis Zornić, članovi Upravnog odbora Jasmina Lukovac i Armin Hrelja, te Nataša Tabori iz Zavoda za planiranje razvoja KS. 

Radio AS