Skupljeni potpisi za pokretanje inicijative za smjenu Hadžibajrića, čeka se ishod narednog ročišta

Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo Vedad Deljković skupio je potrebne potpise vijećnika kako bi se na dnevni red uvrstila inicijativa za smjenu aktuelnog načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, a koji je uhapšen u akciji “Start” te se nalazi u pritvoru.

Kako je Deljković u razgovoru za Klix.ba objasnio, potpise će predati na narednoj sjednici Općinskog vijeća 30. maja, te će se za pokretanje inicijative za smjenu načelnika sačekati ishod narednog Hadžibajrićevog ročišta koje će biti održano početkom juna.

Ukoliko Hadžibajriću bude produžen pritvor, biće sazvana vanredna sjednica jer, kako je Deljković rekao, Općina ne može biti ničiji talac.

“Pokrenut ću skupljanje potpisa za inicijativu za opoziv načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, kako bi građani na referendumu mogli odlučiti da li žele da i dalje općinu vode lica sa optužnicama za organizovani kriminal”, najavio je ranije Deljković.

Za podnošenje inicijative je potrebno 11 potpisa vijećnika, a da bi inicijativa bila prihvaćena i da bi se raspisao referendum, potrebna je podrška 16 vijećnika.

(Klix.ba)

Radio AS