Skupština KS odala počast preminuloj zastupnici Segmedini Srna-Bajramović: Bijela ruža na njenom mjestu

Učenjem fatihe i minutom šutnje na početku današnjeg sedmog nastavka sjednice, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo odali su počast zastupnici i kolegici Segmedini Srna-Bajramović, koja je iznenada preminula protekle sedmice u 50. godini.

Na mjestu gdje je u skupštinskoj sali do sada ona sjedila jutros su njene kolege ostavile bijelu ružu, koja, između ostalog, simbolizira njenu preranu smrt.

“Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, naš Kanton, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, istakli su, između ostalog, zastupnici ranije u In memoriamu napisanom nakon smrti njihove kolegice Srna-Bajramović.

Segmedina Srna Bajramović rođena je 05. januara 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet političkih nauka. Bila je udata i majka dva sina.
Široj javnosti bila je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim TV projektima.

Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Od ulaska u politiku, bila je članica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

Na današnjoj sjednici  je zastupnik Igor Stojanović uputio riječi zahvalnosti svima koji su, u ovim teškim trenucima, podijelili bol i tugu sa članovima porodice i saradnicima preminule zastupnice Srna-Bajramović.

Radio AS