Skupština KS sutra o ostavci premijera Uka i razrješenju Vlade Kantona Sarajevo

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je najavljena  za 25. oktobra, je Prijedlog Odluke o prihvatanju ostavke premijera KS te Prijedlog Odluke o razrješenju Vlade Kantona Sarajevo.

Na sutrašnjoj sjednici razmatrat ćemo i odluku ostavke premijera Vlade KS Nihada Uka i odluku o ostavci Vlade KS. Nakon izglasavanja i razrješenja premijera i Vlade KS uslijedit će proces sastava Vlade – kazao je novinarima predsjednik Skupštine KS Elvedin Okerić.

Nema zakonskih prepreka, dodao je Okerić, da sadašnji premijer Nihad Uk bude mandatar za sastav nove Vlade KS. Kada mandatar okonča proces, nakon toga, ćemo u narednih dvadesetak zakazati novu sjednicu Skupštine KS na kojoj će biti imenovana nova Vlada KS.

Pred zastupnicima je nekoliko prijedloga i donošenja odluke o davanju naziva ulica, ili promjeni naziva ulica na području Općine Centar i Općine Novi Grad Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o proglašenju ”Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine, roditelja i prijatelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sarajevo” od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Zastupnici Skupštine KS će razmatrati i donošenje odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove za 2023. godinu za 13 zdravstvenih javnih ustanova.

(FENA)

Radio AS