SNSD proglasio pobjedu Željke Cvijanović za Predsjedništvo BiH

Članica SNSD-a Željka Cvijanović proglasila je pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na danas održanim Opštim izborima u našoj zemlji.

Cvijanović je, kako je izjavio portparol SNSD-a Ratko Kovačević, napravila za Šarovića, koji joj je glavni protukandidat, nedostižno vodstvo.

Kovačević je naveo da je obrađeno 75 posto biračkih mjesta i da je Cvijanović osvojila oko 240.000 glasova, dok je kandidat SDS-PDP Mirko Šarović osvojio oko 160.000 glasova.

Protuukandidati Cvijanović, za mjesto člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske bili su predsjednik SDS-a Mirko Šarović, DNS-a Nenad Nešić, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović i Borislav Bjelić iz stranke Život.

Iz izborni štaba SDS-a rekli su da na osnovu obrađenih 36,76 posto biračkih mjesta, kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 136.772 glasa, a kandidat SDS-PDP Mirko Šarović 95.374 glasa.

“Željka Cvijanović ima ubjedljivu razliku i mislimo da se tu, osim Banjaluke, ništa značajnije ne može promijeniti”, rekao je Milan Radović.

Važno je napomenuti da će zvanični rezultati biti objavljeni na pres konferenciji Centralne izborne komisije BiH u ponoć.

Klix.ba

Radio AS