Srednja škola za saobraćaj i komunikacije dobila potpuno obnovljen sportski teren

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović prisustvovala je danas svečanom otvorenju potpuno obnovljenog sportskog terena u JU Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije u naselju Velešići. 

Novoizgrađeni sportski teren namijenjen je za igru nogometa, rukometa, tenisa, košarke i odbojke, te je opremljen u skladu s najnovijim trendovima i potrebama odgojno-obrazovnog procesa.

Ministarstvo je za rekonstrukciju izdvojilo iznos od 230.000 KM, a novi teren omogućit će učenicima da uživaju u kvalitetnim sportskim aktivnostima. 

Ministrica Hota-Muminović naglasila je važnost ulaganja u obrazovanje i izrazila zadovoljstvo što je ova investicija ostvarena kroz uspješnu saradnju resornog ministarstva i Općine Novo Sarajevo. Ovaj primjer dobre saradnje pokazuje kako se značajna sredstva mogu iskoristiti na najbolji mogući način.

“Učenici zaslužuju najbolje u obrazovanju, stoga svi moramo dati svoj doprinos konkretnim djelima. Ova investicija ima veliki značaj kako za učenike, tako i za zajednicu općenito. Učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije dobili su kvalitetan sportski teren u dvorištu škole, što će stvoriti dobar ambijent za jačanje njihovih karaktera i razvoj preventivnih programa protiv nepoželjnih oblika ponašanja. Kada učenicima omogućimo više i pružimo im priliku da pokažu svoje talente, možemo se nadati boljim rezultatima u društvu”, rekla je Hota-Muminović.

U okviru ovog projekta, obnovljena su dva sportska terena, tribine, te je postavljena nova ograda. Jedno igralište je namijenjeno za nogomet, rukomet i tenis, dok je drugo prilagođeno za košarku i odbojku.

Radio AS