Šteta: Vlada FBiH će podržati projekte saobraćajne infrastrukture u Kantonu Sarajevo

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić i direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, s kojima je razgovarao o projektima koji su u proteklom periodu realizovani na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku, u sjedištu Vlade FBiH, razgovarano je o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata, unapređenju cestovne infrastrukture, kao i na projektima koje Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja sprovode i koje su realizovali u svim opštinama kantona.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno, ne samo za građane glavnog grada BiH i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma, koju šaljemo u svijet. 

“Pored projekata na kojima već radimo s Vladom FBiH, raduje me da će Vlada FBiH podržati izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, izgradnju kružnog toka na XII transverzali, kao i projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje. Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rasterećenju gužvi i povećanju sigurnosti”, rekao je ministar Šteta te se zahvalio federalnoj ministrici i premijeru na saradnji i prilici za jačanje saradnje.

Radio AS