Sutra komemoracija i sahrana Segmedine Srna Bajramović

Segmedina Srna-Bajramović, koja je jučer iznenada preminula, bit će ukopana sutra (2. juna) na groblju Bare u Sarajevu.

U sali Parlamenta Federacije BiH će biti održana komemoracija u 12 sati nakon čega je u 15 sati planirana sahrana i posljednji ispraćaj na groblju.

Srna-Bajramović je preminula jučer u 49. godini usljed srčanog udara, a javnosti je bila poznata po dugogodišnjem TV angažmanu. Najviše je zapamćena kao voditeljica kultne emisije “Rat Art”, kviza “Šta je, tu je” i izbora za Miss BiH.

Osim novinarstva, bavila se i politikom. Bila je SDP-ova zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo te delegat u Federalnom parlamentu. Također je unutar stranke imala visoku funkciju gdje je bila potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a.

Od nje su se jučer oprostile mnoge kolege i prijatelji među kojima su poznati novinari i političari, te profesori i akademici. Sutra će se od nje na groblju oprostiti, pored porodice i prijatelja, i veliki broj građana.

Iz SDP-a su kazali i da je u prostorijama Kantonalne organizacije stranke u Sarajevu od danas otvorena knjiga žalosti za sve koji se na taj način žele oprostiti od Segmedine.

Radio AS