Sve je spremno za koncert Whitesnaekea u Sarajevu

U Sarajevu je jučer održana zvanična press konferencija povodom koncerta benda Whitesnake koji je zakazan za 19. juli u dvorani „Mirza Delibašić“ u Skenderiji.

Organizatori su poručili da je sve spremno za najveći rock spektakl godine i da će publika koja bude prisustvovala koncertu imati priliku da po posljednji put sluša legendarnog David Coverdalea, kojem je ovo oproštajna turneja.

“Čast i zadovoljstvo nam je da smo dio ovog istorijskog momenta za Sarajevo, koje se već dvadeset i pet godina redovno zaobilazi u rasporedima velikih svjetskih imena. Ovo nije samo važan momenat za kulturu grada, već i za promociju turizma od domaćih potencijala”, istakla je Una Bejtović.

“Koncert u Sarajevu će biti posljednji evropski nastup David Coverdalea sa bendom Whitesnake, i to je velika simbolika. Želimo da konačno razbijemo skepticitam koji vlada proteklih decenija zbog čega Sarajevo nije na mapi velikih izvođača. Ovo je samo početak te promjene i pokušat ćemo naredne godine da napravimo još veće spektakle, jer kao što znate, nakon Whitesnakea dolazi Sting”, naglasio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Kao specijalni gost na koncertu benda Whitesnak u Sarajevu će nastupiti vrhunski rock sastav The Dead Dasies, koji predvodi legendarni Glenn Hughes, koji će na turneju nastupati isključivo na koncertima u Sarajevu i Beogradu.

„Publika će imati priliku na oproštajnoj turneji poslušati najveće hitove Whitesnakea, ali i novi album The Dead Daisiesa, što će, vjerujem, biti veliki spektakl, obzirom da će u jednom momentu Glenn Hughes i David Coverdale otpjevati nekoliko pjesama zajedno“, rekla je Jadranka Janković, najpoznatija rock novinarka na Balkanu.

Ulaznice za koncert benda Whitesnake su dostupne putem web platforme kupikartu.ba,
kao i na njihovim biletarnicama širom Bosne i Hercegovine.

Radio AS