Tanović nagradio najbolje novosarajevske studente

Općina Novo Sarajevo organizovala je prijem za dobitnike Zlatnih i Srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu. Najboljih 17 studenata I i II ciklusa studija akademske 2022/2023. godine nagrađeno je za rad i izvanredan uspjeh.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović dodijelio je zahvalnice, novčane nagrade i prigodne poklone studentima osam fakulteta: Filozofski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Muzička akademija, Fakultet zdravstvenih studija, Ekonomski fakultet, Pedagoški fakultet i Veterinarski fakultet.

Tanović je čestitao studentima na uspjehu i poželio sreću u budućnosti. 

“Ovo je način da mladima damo do znanja da u ovoj zemlji ima nade, da neko misli na njih, da je neko spreman prepoznati njihov uspjeh i nagraditi ga”, kazao je načelnik.

Manjana Kavazović, studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, smatra da je svaka podrška dobro došla te da će jedino na taj način mladi, pametni i obrazovani ostati živjeti ovdje i tražiti posao.  

“Smatram da bi svi trebali pružiti nam ovakav vid podrške. Ne mislim samo novčano nego bilo koje druge, jer za nas mlade ljude to je od velikog značaja, s obzirom u kakvom svijetu živimo i kakva je situacija“, rekla je Kavazović.

“Ovo je način kako treba mlade motivisati, kako sada, tako i u budućnosti“, dodala je studentica Ekonomskog fakulteta Hana Husomanović. 

Općina Novo Sarajevo dobitnicima Zlatnih znački je podijelila po 400 KM, a dobitnicima Srebrenih znački po 250 konvertibilnih maraka. Nagrađeni su i duksericima sa vezom Huma, brenda Molimao, kao doprinos Općine domaćim privrednicima, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine.

Radio AS