Tri miliona KM za realizaciju projekata KJKP Vodovod i kanalizacija

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić potpisali su sporazume kojim se izdvajaju sredstva iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju projekata koje implementira ovo preduzeće. 

Tako su potpisani Aneks sporazuma o izdvajanju sredstava iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje za 2023. godinu kojim se izdvaja dodatnih 1.000.000 KM za finansiranje troškova rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Butila, Sporazum o sufinansiranju nabavke opreme i mehanizacije za KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u iznosu od 1.000.000 KM i Sporazum o realizaciji projekta smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži u iznosu od 1.000.000 KM.

“Sva ova sredstva namijenjena su za nabavku mehanizacije, smanjenje gubitaka i jačanje kapaciteta, a što će doprinijeti i boljim uvjetima rada zaposlenih u ViK-u, te kvalitetnijim uslugama koje pružaju građanima”, poručio je ministar Bošnjak.

Po riječima direktora Salića, svi ovi sporazumi uveliko će doprinijeti poboljšanju rada ovog preduzeća u segmentima za koje su sredstva i namijenjena.

“Nadamo se da ćemo ova sredstva vrlo brzo i implementirati. A radi se o određenim postupcima javnih nabavki koje je potrebno provesti i za koje se očekuje da budu realizirani u što skorije vrijeme”, pojasnio je direktor Salić.

Radio AS