Tri nove predstave u Kamernom teatru 55

Na sceni Kamernog teatra 55 u toku je rad na jednom od najvećih projekata u regionu. Riječ je o trilogiji “Sin”, “Majka”, “Otac” po dramskim tekstovima Floriana Zellera, za kojeg britanski Guardian tvrdi da je jedan od najuzbudljivijih dramskih pisaca.

Režiju sve tri predstave radi Dino Mustafić. Premijere predstava “Sin”, “Majka” i “Otac” su planirane u periodu maj-juni 2023. godine.

Svaki čovjek se može prepoznati u likovima predstava koje čine trilogiju kao i u situacijama u kojima se oni nalaze. Predstave se bave porodičnim odnosima, čestim iluzijama i greškama, izazivanjem osjećaja krivice, straha, otuđenosti, čežnje za bliskošću, brige i ljubavi.

“Cilj nam je da se u pozorištu progovori o društveno neprihvaćenim temama kao što su: suicid, razvod, mentalne bolesti, pozicija žene u porodici, dječija perspektiva na turbulentni svijet, starenje i smrt”, stoji u saopštenju teatra.

U periodu koji slijedi, Kamerni teatar 55 će biti mjesto susreta na kojem će se kroz vješto dramsko sredstvo miješanja realnosti i fantazije uhvatiti unutrašnji svijet junaka trilogije i posmatrati ljudska duša.

Ovo su predstave u kojima nema malih uloga i svi likovi su važni. Briljantnom glumačkom ansamblu Kamernog teatra 55, pridružit će se gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, navodi se u saopštenju.

Radio AS