Turistička zajednica KS: Naša turistička destinacija izazov je i želja nizozemskim turistima

Ovogodišnju sajamsku promociju turističke ponude Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo započela je na međunarodnom sajmu Vakantiebeurs, koji se održavao od 11. do 14. januara 2024. godine u Utrechtu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo turističku promociju na ovom sajmu radila je s turističkom agencijom Funky Tours Vakantiebeurs predstavlja najveći turistički sajam na području zemalja Beneluksa koji je namijenjen poslovnoj i opštoj publici.

Zajedničkim nastupom s turističkom agencijom koja uspješno radi turističke ture, kroz razgovore s brojnim predstavnicima putničkih agencija i touroperatera, prezentirali smo mogućnosti za ispunjen boravak i jedinstveno iskustvo koje Kanton Sarajevo može ponuditi holandskim turistima, koji su najviše zainteresovani za avanturistički turizam, kao i istraživanja kulturno-historijskih znamenitosti.

Interesovanje za našu turističku ponudu vladalo je tokom svih dana sajamske promocije, a potencijalne turiste najviše zanimaju naše prirodne ljepote odnosno outdoor turizam; skijanje na našim olimpijskim ljepoticama, kampovanje, hiking, biciklizam, planinarenje… Naša turistička destinacija im je zanimljiva i zbog bogate historije, kulture, dark turizma, Olimpijade…

Gosti iz Holandije tokom protekle godine bili su među prvih 20 gostiju evidentiranih prema dolascima i noćenjima u Kantonu Sarajevo, od ukupno 196 zabilježenih zemalja i područja odakle smo imali registrirane posjete, saopštili su iz TZ KS. 

Radio AS