Tužilaštvo potvrdilo hapšenje tri pomoćnika i pravobranioca u Općini Stari Grad

U jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) uhapšeni su Adela Plakalo, Aldiana Kavazović i Adisa Hadžovića, pomoćnici načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, kao i općinski pravobranilac Enes Smajlović.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, po nalogu postupajućih tužilaca, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva “Start”.

“U toku su pretresi u Općini Stari Grad. U toku dana u prostorije FUP-a biće privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca, nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Što se tiče uhapšenih Hadžibajrićevih pomoćnika, Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Adis Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove.

Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Napominjemo, u sklopu akcije “Start” provedene početkom maja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor.

Radio AS