U Buybooku otvoren Sajam gramofonskih ploča

Sajam gramofonskih ploča otvoren je danas u prostorijama “Buybooka” u Radićevoj ulici u Sarajevu, u okviru trećeg izdanja “Festivala u Centru”.

Kako je Feni kazao organizator Sajma Faris Bečić, cilj ovog događaja je kreiranje i jačanje međugeneracijske saradnje između starijih osoba i mlađe populacije, kojoj je hobi sakupljanja gramofonskih poča postao veoma popularan.

“Na Sajmu možete vidjeti jedan totalni miks generacija i stilova. Želimo na ovaj način širiti kulturu vinila i gramofonskih ploča. Željeli smo započeti novu priču za vrijeme jednog festivala koji se redovno organizuje u Sarajevu, pa smo zbog toga za datum održavanja Sajma izabrali početak Sarajevo Film Festivala “, objasnio je Bečić.

Dodao je da je iznenađen odzivom građana na Sajam i nada se da će potražnja i interesovanje građana za gramofonske ploče rasti.

“Festival u Centru” je osmišljen po uzoru na festivale ulične umjetnosti, savremenih manufaktura i gastronomije, s ciljem da se jača urbani identitet, te publici i turistima ponude dodatni sadržaji na ulicama Sarajeva.

“Festival u Centru” organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te u saradnji s Buybookom.

Sajam će biti otvoren večeras do 23.00 sata.

Radio AS