U naselju Hrasno Brdo otvoren novi prostor za sport i rekreaciju

U naselju Hrasno Brdo, iznad objekta zgrade Mjesne zajednice, danas je upriličeno svečano otvaranje novog prostora za sport i rekreaciju.

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, mališanima naselja Hrasno Brdo Općina Novo Sarajevo po prvi put obezbijedila je novi adekvatan i sadržajan prostor za sport i rekreaciju na površini od oko 2000 kvadratnih metara.

Na dva platoa nalaze se sportski teren za nogomet i košarku i dječije igralište. Uskoro će se prostor upotpuniti i rekvizitima za vježbanje, a pripremljena je i padina za sankanje.

Današnju svečanost uljepšali su učenici Osnovne škole „Hrasno“ koji su svojim muzičkim i plesnim izvedbama ozvaničili otvaranje do sada jedinog sportskog i dječijeg igrališta u ovom dijelu naselja.

“Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim su građani, a prvenstveno djeca ove mjesne zajednice dobili na korištenje najsavremeniji prostor za odmor, rekreaciju i sportske aktivnosti, koji je namijenjen svim generacijama.

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenom, prostor sadržava i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok je na samom vrhu smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.” pojasnio je načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović.

Ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, a investitori su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 250.000 KM.

Također, Federalno ministarstvom kulture i sporta nedavno je obezbijedilo dodatnih 20.000 KM kako bi se prostor upotpunio rekvizitima za vježbanje i klupama za odmor.

Radio AS