U nedjelju izmjena režima saobraćaja zbog utrke “Sarajevski cener”

Režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke “Sarajevski cener”, u nedjelju, 16. jula, od 19.30 do 22 sata, biće privremeno izmijenjen.

Saobraćaj je izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Plato Vijećnice, Bentbaša (do benzinske pumpe EP), Obala Kulina Bana, Hiseta, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja se može mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije. 

Udruženje “Marathon” moli građane za razumijevanje i strpljenje.

Utrke će započeti u 20 sati kod Vijećnice i trčat će se individualno 10 kilometara i timski pet kilometara, a nakon toga slijedi pjevanje i plesanje na After Run Partyju, saopštili su organizatori. 

Iz GRAS-a obavještavaju građane Kantona Sarajevo da će istog dana, u nedjelju, 16. jula, doći do izmjene i u režimu saobraćanja vozila javnog gradskog prevoza.

“Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja manifestacije ‘Sarajevski cener’ i ‘5K Team run’ privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke u nedjelju, 16. jula 2023. godine, u vremenu od 19:30 do 22:00 sati, doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

  • Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Vrbanje saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad;
  • Linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal i, umjesto sa Doma Armije, polazit će sa terminala Drvenija;
  • Trolejbuske linije koje saobraćaju za Jezero (102 i 107), čiju trasu presijecaju učesnici utrke, imat će kraće zadržavanje u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na terenu”, saopštili su iz GRAS-a.

Radio AS