U ponedjeljak privremena obustava saobraćaja zbog utakmice između Želje i Zrinjskog

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu ,,Željezničar“ za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička, na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića – Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Ova izmjena saobraćaja je odobrena radi provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice sutra, ponedjeljak, 01. novembra 2021. godine, u periodu od 13:00 do 20:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića; potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a KS, u zavisnosti od situacije na terenu.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim odvijanja saobraćaja.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima:

  • Smjer Skenderija – Dobrinja: Zagrebačka – Hamdije Čemerlića – Zmaja od Bosne – Prijedorska – Safeta Hadžića i obratno
  • Smjer Dobrinja – Skenderija: Safeta Hadžića – Azize Šaćirbegović – Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka – Terezija i obratno:
  • Iz pravca ulice Zmaja od Bosne: Zmaja od Bosne – Ložionička – Topal Osman paše – Kemala Kapetanovića – Hamdije Čemerlića.

Privremena obustava saobraćaja odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za sva vozila javnog gradskog prevoza putnika koja se kreću dionicom u kojoj je izmijenjen režim saobraćaja.

Radio AS