U subotu humanitarni bazar u OŠ “Džemaludin Čaušević” u Sarajevu

Roditelji-volonteri OŠ “Džemaludin Čaušević” u Sarajevu najavili su za subotu, 12. novembar, 14. humanitarni bazar. U ponudi će i ovaj put biti polovna, ali očuvana odjeća i obuća za odrasle i djecu, igračke, slikovnice, knjige, nakit, kolači, topli i hladni napici. Prilika je to da posjetioci po simboličnim cijenama kupe  kvalitetne stvari, ali daju i doprinos u prikupljanju novca za potrebe učenika te škole.

Roditelj-volonter Admira Bulbul Reković ističe da su sretni zbog prilike da, poslije teškog perioda pandemije virusa korona, ponovo organiziraju bazar. U vrijeme kad su počeli sa redovnim bazarima cilj im je, kaže, bio pomoći mališanima da odu na ekskurziju, školu u prirodi, izlet, kino, pozorište. Međutim prioriteti su se promijenili, posebno nakon teškog perioda pandemije u kojem su mnogi roditelji ostali bez posla, sa nižim primanjima i slično.

“Zahvaljujući našim humanitarnim aukcijama uspijevali smo biti na raspolaganju djeci pa smo dijelili prehrambene pakete, pakete sa higijenskim artiklima, lijekove. Bazar je prilika da se prikupe dodatna sredstva, ali i da svi zajedno, učenici, nastavnici, roditelji damo doprinos, družimo se i budemo dio humane misije”, rekla je za Fenu Bulbul Reković.

Dodala je da ništa ne bi bilo moguće bez značajne podrške svih uposlenika OŠ ‘Džemaludin Čaušević’, koji su se maksimalno uključili u rad neformalne grupe roditelja i podržali ih na svoj način, ali i sponzora koji doniraju svoje robe i usluge.

Prema riječima organizatora, atmosfera sa bazara je nešto o čemu se danima priča i što fascinira posjetioce koji se redovno vraćaju i željno iščekuju nove bazare. Posebno oduševljenje pokazuju učenici koji se danima sa uzbuđenjem pripremaju za taj događaj.

Humanitarni bazar biće održan u subotu od 12 do 14 sati, u OŠ “Džemaludin Čaušević” u ulici Prvomajska 24 Švrakino Selo. 

Radio AS