U toku obnova oštećenog platoa u ulici Husrefa Redžića na Ciglanama

Krajem protekle sedmice započeli su radovi na obnovi platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića kod broja 5 na Ciglanama.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 31.700 KM, dok je za izvođenje radova zadužena građevinske firma „Sela“. Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova prvo će biti uklonjene betonske ploče (260 metara kvadratnih), sa starom podlogom umjesto koje će biti postavljena nova.

Također je planirano betoniranje staze i stepeništa ugradnjom armiranog betona nakon čega slijedi postavljanje novih kulir ploča, što predstavlja najadekvatnije rješenje za naše vremenske prilike, kažu iz Općine.

Za odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja betonskog rigola i šahtova koji će biti sprovedeni kanalizacionim cijevima u gradski odvodni sistem. Kako nalažu građevinske norme sav građevinski otpad će biti odvučen na gradsku deponiju.

Realizacija navedenog projekta je u skladu sa ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić, kao investitor projekta, i direktor firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova.

Osim projekta obnove platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića također će pomenutim ugovorom biti realizovan projekat sanacije stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 42-44, kao i sanacija ogradnog zida u Ulici Gornja Breka do broja 120.

Obnova rukohvatnih ograda je planirana u sljedećim ulicama: Braće Begić kod broja 11 i kod broja 34, na dijelu Ulice Patriotske lige od raskrsnice sa Ulicom Kromolj do objekta Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, na dijelu Ulice Terezija, između objekta Osnovne škole „Vladislav Skarić“ i Kulturno sportski centar Skenderija i u Nusreta Šišića Dede od broja 14 do spomen-obilježja na Koševskom brdu.

Za realizaciju navedenih projekata u ovogodišnjem budžetu Općine Centar planiran je iznos od gotovo 160.000 KM.

Radio AS