U toku uređenje Velikog parka na Ilidži koji je napravljen tokom austrougarske vladavine

U toku je uređenje Velikog parka na Ilidži, a načelnik ove općine Nermin Muzur je istakao u koje namjene će se moći koristiti ovaj park nakon uređenja.

Napomenuo je da je riječ o prostoru koji je godinama bio zapostavljen – prepušten propadanju te je istakao njegov značaj.

“U prirodnom ambijentu, posebno ugodnom u vrelim danima, obnovljen i uređeni Veliki park bit će mjesto pogodno za održavanje izložbi, prezentacija, manjih priredbi i muzičkih koncerata. Ono na šta sam najviše ponosan jeste da pri uređenju parka nije posječeno niti jedno jedino stabilno, a sam nastanak i izgradnja parka datira još iz vremena Austrougarske”, ukazao je Muzur.

Riječ je o parku u kojem se nalazi Spomen-kosturnica borcima Narodnooslobodilačke borbe, a koja je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Park se nalazi u blizini Velike aleje i parka Hotela Ilidža.

Također, privode se kraju i radovi na izgradnji centralnog ilidžanskog trga koji će biti nazvan po košarkašu Sabitu Hadžiću. Otvaranje trga je zakazano za 12. avgust koncertom Dženana Lončarevića.

Radio AS