Uk primio delegaciju: Uspostaviti avioliniju između Barcelone i Sarajeva i ojačati ekonomske i kulturne veze

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je delegaciju u kojoj su bili predstavnik Vlade Katalonije/Delegacije za Jugoistočnu Evropu Erica Haucka i generalni sekretar mreže MedCities Josep Canals te predstavnik Distrikta 11 Almir Kasumagić.  

Tom prilikom Canals je predstavio međunarodnu organizaciju MedCities, koja okuplja 73 mediteranska grada te ideju održavanja ovogodišnje generalne skupštine Medcities u Sarajevu.

Hauck je posebno naglasio važnost uspostavljanja direktne aviolinije između Barcelone i Sarajeva (Vueling) s ciljem uspostavljanja boljih ekonomskih i kulturnih veza između dva prijateljska grada. U tom smislu, organizirat će se promotivni događaji ispred Vijećnice, te na Trgu Barcelone, gdje će biti prikazan tradicionalni katalonski “toranj od ljudi”.

Prilikom susreta premijer Uk je istaknuo važnost daljeg jačanja već dobro uspostavljenih kulturnih i privrednih veza između Barcelone i Sarajeva te naglasio da će Vlada Kantona Sarajevo nastaviti pružati svu potrebnu podršku i pomoć u tom smislu.

Radio AS