Ukrašavanje ulica povodom Dana grada Sarajeva

Osim što uređuju i održavaju sarajevske javne zelene površine, ekipe preduzeća “Park” danas i zastavama ukrašavaju ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine, povodom Dana grada Sarajeva.

“Ekipa “Parka” zadužena za dekorisanje i ukrašavanje sarajevskih ulica i trgova od jutros pomoću mehanizacije u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete postavljaju na stotine zastava Grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Na terenu je nekoliko ekipa, a radi se na području četiri gradske općine”, potvrdili su Feni iz KJKP “Park”.

Na potezu od Velikog parka uz saobraćajnicu prema Nedžarićima iz kranova auto korpi vrši se postavljanje zastava na stubovima javne rasvjete. Zastave radnici Parka postavljaju i na potezu od Nedžarića sve do Skenderija. Dekoraciju povodom rođendana Sarajeva dobit će i Obala Kulina bana sve do Vijećnice, a prostor uz Vijećnicu posebno će biti dekorisan zastavama Sarajeva i BiH.

Cjelokupan posao bit će završen u toku dana, a zastave će sarajevske ulice ukrašavati sve do vikenda, kada će ekipe Parka izvršiti njihovo uklanjanje – kazali su iz KJKP “Park”. 

Dekorisanje sarajevskih ulica povodom Dana grada Sarajeva preduzeće “Park” realizira u okviru aktivnosti godišnje dekoracije i obilježavanja međunarodnih, državnih, vjerskih praznika i značajnih datuma za BiH i Sarajevo.

Radio AS