UNSA sutra promoviše 3.769 diplomanata i magistranata

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu biće održana u subotu, 16. decembra 2023. godine, sa početkom u 12:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektorice i prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekanice i dekani fakulteta i akademija promovirati 3.769 diplomantica i diplomanata, magistrantica i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti će biti predstavljen 201 dobitnik posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu, te najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studija u 2023. godini.

Prema programu svečanosti planirana su obraćanja zvaničnika sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa, te alumnija Univerziteta u Sarajevu Damira Imamovića, muzičara, autora, istraživača i studenta doktorskog studija na Univerzitetu u Sarajevu. U okviru muzičkog programa nastupit će vokalni ansambl Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu pod dirigentskim ravnanjem mr. Emanuela Josića, zatim Multipercussion duo – Emili Mišić i Teo Udović, studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu iz klase prof. mr. Davora Marausa, te alumne Univerziteta u Sarajevu: Alma Ferović Fazlić, Melisa Hajrulahovic Tomić i Sara Vojičić, sa izvedbom numere You can drive a person crazy iz mjuzikla Company.

Dodjele diploma će biti organizirane na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu.

Radio AS