Uprava policije MUP KS poduzima sve mjere na zaštiti djece i nastavnog osoblja

Nakon što je u školama na području Kantona Sarajevo jutros dojavljeno da je postavljena bomba, a svi učenici evakuisani, oglasili su se iz MUP-a Kantona Sarajevo rekavši da multidisciplinarni policijski timovi vrše preglede školskih objekata.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo informiše građane i građanke Kantona Sarajevo, a povodom zaprimljenog emaila prijetećeg sadržaja u više škola na području Kantona, da u saradnji s drugim agencijama za provođenje zakona poduzimamo sve potrebne mjere i radnje na zaštiti djece i nastavnog osoblja”, saopšteno je iz MUP KS.

Pod nadzorom dežurnih tužilaca Kantona Sarajevo, više multidisciplinarnih policijskih timova vrši pregled školskih objekata.

Iz MUP-a KS su zamolili građane za saradnju i strpljenje, a vozačima su skrenuli pažnju da u blizini škola voze opreznije s obzirom na to da je veći broj djece van školskih objekata.

Mnoga djeca su poslata kući, a neki će današnju nastavu dovršiti online bez obzira na to da li je u njihovoj školi dojavljeno postavljanje bombe ili ne.

Ovakve dojave su učestale, ali uglavnom ne dođe do pronalaska istih u prostorijama. Takve lažne prijave su najčešće u sudovima i školama, zbog toga što postoji interes mnogih pojedinaca da bude zaustavljen rad na nekoliko sati koliko traje pregled.

Radio AS