Uspješna promocija turističkih potencijala Sarajeva i BiH u Istanbulu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine na svjetskom sajmu turizma “Emitt“ koji je od 12. do 15. aprila održan u Istanbulu.

“Na istanbulskom sajmu promovišemo turističku ponudu tradicionalno svake godine a ove 2023. na izlagačkom prostoru za promociju naši suizlagači bili su kolege iz Turističke zajednice TK, zatim turističke agencije Devim tours i Balkantour, te sarajevski hoteli – Hills, Hollywood, Courtyard by Marriot Sarajevo, Europe Group, Monti i hoteli Ilidža“, objavila je Turistička zajednica KS.

Dodaje se da je iskazano veliko interesovanje za posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

“Tokom četiri dana sajamske promocije imali smo brojne upite i vladalo je veliko interesovanje za posjetu Sarajevu i BiH, a turiste najviše zanima naša kultura, historija, gastronomija i prirodne ljepote. Inače, turisti iz Turske su prema statistici Turističke zajednice KS medju top tri prema broju dolazaka i noćenja u KS. Direktne i svakodnevne avio linije Istanbul – Sarajevo jedan su od razloga njihovih čestih i brojnih dolazaka u KS“, navodi se u saopštenju.

Radio AS