Važna obavijest iz GRAS-a za sve korisnike javnog prevoza

KJKP GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prevoza da je u toku prodaja pretplatnih karata (za radnike i uposlenike MUP-a) i dopuna elektronskih kartica za oktobar 2023. godine.

Korisnici iskaznica za prevoz dužni su prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja iste na kupon.

Korisnici elektronskih kartica su obavezni svakog mjeseca vršiti dopunu istih kako bi neometano koristili javni gradski prevoz.

Iz GRAS-a obavještavaju i studente koji posjeduju elektronske kartice za prevoz da su, prilikom produženja važnosti elektronske kartice, obavezni donijeti potvrdu o upisanoj novoj akademskoj godini.

Studenti koji ne posjeduju elektronsku karticu za izradu iste trebaju donijeti ovjerenu potvrdu o redovnom studiju univerziteta na području Kantona Sarajevo u akademskoj 2023/2024. godini, fotografiju i ličnu kartu na uvid na prodajno mjesto Ilidža, Otoka ili Ćumurija u vremenu od 07.00 – 15.00 sati svakim radnim danom.

Također, obavještavaju penzionere da će dopuna elektronskih kartica za prevoz penzionera početi 5. oktobra 2023. godine, te da dopuna istih za prethodni mjesec važi do 11. oktobra 2023. godine. Dopunu elektronskih kartica penzioneri će moći izvršiti za jedan ili tri mjeseca, a prilikom dopune uz elektronsku karticu potrebno je donijeti posljednji ček od penzije. Napominju da penzionerima sa najnižim iznosom penzije aktivacija elektronske kartice iz aprila važi do 31. oktobra 2023. godine.

Obavještavaju se i korisnici radničkih kupona da su obavezni do kraja oktobra 2023. godne dostaviti dokumentaciju za izradu elektronske kartice za prevoz, jer će za ovu kategoriju korisnika od novembra ove godine za prevoz važiti isključivo elektronske kartice. Za izradu elektronske kartice za prevoz radnika potrebno je dostaviti fotografiju i sljedeće podatke korisnika: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, opštinu stanovanja i relaciju putovanja. Izrada elektronske kartice se vrši na prodajnim mjestima Ilidža, Otoka ili Ćumurija svakim radnim danom u vremenu od 07.00 do15.00 sati.

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje – dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica, kao i prodaja pretplatnih karata vrši se na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima do 6. oktobra će raditi produženo -od 07.00 do 16.30 sati, a od 9. oktobra do kraja mjeseca od 07.00 do 15.00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07.00 do 15.00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 7. oktobra 2023. godine, radit će od 08.00 do 13.30 sati.

Radio AS