Večeras u Dječijoj kući poetsko-muzički performans “Svjedok” Mikija Trifunova, ulaz slobodan

U prostorijama Dječije kuće u Grbavičkoj ulici, u srijedu 04. maja s početkom u 20:00 sati održat će se poetsko-muzički performans “Svjedok” proslavljenog glumca Miodraga Mikija Trifunova.

Glumac Miodrag Miki Trifunov prisutan je više od 50 godina na pozorišnim scenama BiH i regiona. Publika će večeras svjedočiti “Svjedoku”, poetsko-muzičkom performansu Mikija Trifunova, nazvanom po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića.

Glumac pjeva i govori stihove poznatih domaćih i svjetskih pjesnika – Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F. G. Lorcea, H. L. Borhesa, Bertolda Brecht. “Svjedok” je prilika da stihove velikih pjesnika publika doživi i upozna u interpretaciji vječitog zaljubljenika u “daske koje život znače”.

Muziku na stihove čuvenih pjesnika, komponovali su Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

“Kada živite ovo što mi živimo u pozorišnom svijetu onda je to hiljadu života, hiljadu sudbina, priča. Ljudi dođu u tu čarobnu kutiju, kako ja zovem pozorište i pristaju da neku sudbinu svih nas zajedno podijelimo. I mi na sceni i vi koji ste u toj sali. U toj plemenitoj, šarenoj laži”, riječi su Trifunova.

Ulaz je slobodan.

Radio AS