Veliki broj posjetilaca ove godine u Olimpijskom muzeju

Senka Ibrišimbegović, direktorica Javne ustanove Gradski muzeji Sarajevo u sklopu koje je i Olimpijski muzej, u razgovoru za Fenu kazala je da je ovaj muzej u ljetnom periodu jako posjećen od turista koji borave u Sarajevu.

Po njenim riječima, 2021. godina je bila pandemijska i imali su ograničenu posjetu.

“Imali smo posjete, ali su one bile kontrolisane, s obzirom na zdravstvene propise koji su bili na snazi svuda u svijetu, ne samo kod nas”, navela je Ibrišimbegović.

Istakla je da su, čim se popravila epidemiološka situacija i popustile mjere zaštite, imali veći broj posjetilaca, kako domaćih tako i stranih.

“Tako da možemo da se pohvalimo da smo već u prva tri mjeseca ove godine dostigli broj posjetilaca od prošle godine. To je cifra koja govori da se povećao broj turista koji posjećuju ovaj muzej. Zainteresirani su kako građani BiH, tako i posjetioci iz regije, iz zemalja bivše Jugoslavije – Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, ali i turisti iz cijelog svijeta”, navela je Ibrišimbegović, dodajući da su prije par dana imali i posjetilaca iz Novog Zelanda.

Napomenula je da je Olimpijski muzej prošle sedmice potpisao ugovor sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i postao dio Sarajevo City Carda.

Radio AS