Vlada KS podržala jedinstveni program “Kultura na ulice!”

“Kultura na ulice!” je specijalni višemjesečni program koji realizuje Narodno pozorište Sarajevo, a koji će se održavati na javnim prostorima u Kantonu Sarajevo, u periodu od maja do oktobra ove godine.

Ovaj program dobio je podršku za svoju realizaciju, na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na prijedlog Ministarstva kulture i sporta KS.

Građani i građanke Sarajeva, turisti i posjetitelji narednih mjeseci imat će priliku uživati u kvalitetnim programima, koji nisu uobičajeni da se izvode na javnim prostorima, a sva dešavanja će biti besplatna za posjetioce.

Publiku očekuju spektakularni nastupi dramskih, baletskih i operskih predstava na trgovima u Kantonu Sarajevo, te izložbe, likovne kolonije, koncerti klasične i savremene muzike u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom i Gradskim orkestrom. Nastupit će kulturno-umjetnička društva, sarajevski DJ-evi, a organizovat će se predstave za djecu, kao i lutkarske predstave.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda naglasio je kako Ministarstvo pruža punu podršku projektu, te će zajedno sa Narodnim pozorištem Sarajevo sa zadovoljstvom sprovesti cjelokupan program “Kultura na ulice!”.

“Građanima Sarajeva, turistima i svim posjetiocima omogućit ćemo da kultura i kulturna dešavanja budu lahko dostupna. Kroz angažman profesionalnih umjetnika, vrhunski program i izvedbe, cilj nam je približiti kulturu i umjetnost svima na području našeg grada, a što će narednih mjeseci zasigurno oplemeniti i urbanu sredinu Kantona Sarajevo”, rekao je ministar Magoda.

Radio AS